Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВХората се страхуват. хората звънят на

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВХората се страхуват. хората звънят на
Коментари Харесай

Проф. Богов: Хората толкова се страхуват от Ковид, че се чувстват по-спокойни, ако са в болинца

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

Хората се опасяват. хората звънят на 112 и търсят помощ, защото се опасяват, а не че са заболели. И те се усещат по-сигурни, в случай че са в болница, в сравнение с, в случай че са у дома.

Това разяснява в ефира на бТВ шефът на " Александровска болница " проф. Борис Богов.

До преди 10 дни лечебните заведения, които се отзоваха на апела да обезпечат кревати за Ковид, бяха 13. Седмица по-късно станаха 24, а към днешна дата съвсем всички лечебни заведения в София са разкрили такива места, уточни той.

В нашата болница има 15 интензивни пациенти с ковид, от които 3-ма са интубирани. Останалите са в малко по-леко положение, само че изискват болнично лекуване, защото иимат белодробна пневмония и са положителни на Ковид 19, уточни той.

Призовавам пациентите, които имат планувани процедури, да не стоят у дома поради боязън от ковид, а да си създадат плануваното. Тук става въпрос за интервенции, за химиотерапия. Няма пациент при нас, който да е върнат, а да се нуждае от лекуване, уточни професорът. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР